Lån som abonnement

Vil du helt oplagt have et bedre lån, så er der nogen væsentlige forhold du bør vide noget om. Indledningsvis, så kan du opdele lån på to låneområder. Vil du have et nyt lån eller skal du omlægge et allerede optaget lån.

Selv om du er abonnementschef, så er det de selv samme forhold, der har indflydelse på dit lån. Medmindre du er konge, så er det ren beregning. Det vil sige at banken er ligeglad om du er tillidsvækkende og har evnet at spare op eller leve på en sten i 9 år. Der er fra lovens side fastsat nogle spilleregler, som bankerne skal arbejde inden for. De kan altså ikke på egen hånd vælge at bevilge et lån, fordi du lyder som en pålidelig person. Hvad enten du vil låne til en BMW, Alfa Romeo eller sågar skejser til ren fritid, så er der flere håndtag du kan trække i.

Hvis du vil låne til en bolig, så er din årsløn altafgørende, hvorimod din eksisterende opsparing er af mindre betydning. Hvis du i forvejen bor i ejerbolig, så er det din samlede kredit værdighed, som er det du skal fokusere på. Du skal tænke på, at låneudbyderen skal have sikkerhed. De retningslinjer, som banken skal overholde, er lavet for at give dig et sikkerhedsnet så, at du ikke bliver insolvent. Hvis man skal låne til fritidsforbrug, så kan alle danskere låne op til 250.000 kr. hvis du ellers er gældsfri. En bil mister forskelligt fra en bolig værdi hurtigt, og så er der øget lånerisiko for låneudbyderen.

Når du er til mødet og får et afslag af bankrådgiveren, så skal du aldrig opfatte afslaget, hverken personligt eller definitivt. Andre bankers tolkning af kravene kan være en smule anderledes, hvilket kan være kritisk. Men du kan også spørge ind til, hvordan du kan optimere dine kreditværdighed. Skal du f.eks. skaffe en større pose penge, få en lønstigning eller bruge en ny låntype?

Idet du har fået bevilget lånet, så skal du bare skrive under. Men også her skal du være gevaldig vågen. Nærlæs vilkårene, for der kan være vigtige ting, som du bør stille krav til. Gå på jagt på nettet, f.eks. dr.dk eller b.dk, og læs historier om de gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse banken på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når lånet er givet, skal du have dem overført til din Netbank. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en bil, er det vigtigt, at du ikke bruger de lånte penge på andre ting end, der specifik står i lånedokumentet. I så fald bør du have en clearing om dette.