Beatles rejse fra nul til mega

Vil du godt have et billigere lån, så er der nogle udslagsgivende områder du bør kende til. Først og fremmest, så bør du opdele lån på to låntyper. Skal du bede om et nyt lån eller skal du omlægge et igangværende lån.

Uanset om du er bankdirektør, så er det de selv samme parametre, der har indvirkning på dit lån. Medmindre du er konge, så er det ren matematik. Det vil sige at pengeinstituttet er græskkatolsk om du virker overbevisende eller har evnet at opspare en stor pose penge eller leve på en sten i 9 år. Der er dermed fastsat nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal agere inden for. De kan dermed ikke vælge at bevilge et udlån, fordi du fremstår som en troværdig person. Uanset om du vil låne til en Seat, Mercedes eller sågar penge til ren forsødelse, så er der flere tråde du kan aktivere.

Vil du gerne låne til en villa, så er din årsindtægt altafgørende, hvorimod din eksisterende kapital er sekundær. Hvis du i forvejen bor i ejerbolig, så er det din totale låneevne, der er vigtigst. Du skal have in mente, at låneudbyderen skal have stillet sikkerhed. De retningslinjer, som långiveren skal overholde, er lavet for at give dig som låntager et sikkerhedsnet så, at du ikke går fallit. Hvis man skal låne til massage og ballade, så kan alle danskere låne op til en kvart million kr. hvis du ellers er gældsfri. En bil taber forskelligt fra en bolig værdien hurtigt, og så er der mindre sikkerhed for långiveren.

Når du sidder til bankmødet og får et afslag af bankrådgiveren, så bør du aldrig opfatte afslaget, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre realkreditinstitutters tolkning af lovgivningen kan være noget anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Du kan også spørge ind til, hvordan du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du for eksempel opspare en større formue, få en lønstigning eller skifte til en alternativ lånetype?

Når du har fået tilbudt lånet, så skal du egentlig bare sætte en krussedulle på kontrakten fra pensam.dk. Men også her skal du være super vågen. Gennemlæs betingelserne, for der kan være vigtige ting, du bør anfægte. Læs på internettet, f.eks. eb.dk og b.dk, og læs historier om de gebyr og afgifter du kan presse banken på når du forhandler. Banken tager sig nemlig betalt for at stifte lånet til dig.

Når lånet er givet, skal du have dem på din bankkonto. Der går typisk ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en motorcykel, så er det meget vigtigt, at du ikke spenderer de lånte penge på andre ting end det, der står i lånetalen. I så fald skal du have en godkendelse om det.