Bloklån og bloktilskud

Vil du virkelig gerne optage et billigere lån, så er der enkelte udslagsgivende forhold du bør kende til. Indledningsvis, så kan du adskille lån på 2 lånområder. Skal du ha et nyt lån eller vil du omlægge et nuværende lån.

Uagtet du er brandmand, så er det de selv samme ting, der har indvirkning på dine lånemuligheder. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Det vil sige at låneudbyderen er lige glade om du fremstår tillidsvækkende eller har evnet at spare op eller leve i fattigdom i 4 år. Der er fra lovens side givet nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal navigere indenfor. De kan dermed ikke vælge at bevilge et lån, fordi du fremstår som en pålidelig person. Uanset om du vil låne til en VW, Mercedes eller sågar gysser til ren forbrug, så er der flere forskellige håndtag du kan trække i.

Hvis du vil låne til en villa, så er din bruttoindkomst altafgørende, hvorimod din eksisterende formue er 2. violin. Såfremt du allerede bor i hus, så er det din totale låneegnethed, der er det du skal fokusere på. Du skal også tænke på, at banken skal have sikkerhed. De retningslinjer, som långiveren skal overholde, er lavet for at give dig som låntager et sikkerhedsnet så, at du ikke krakker. Hvis man skal låne til opstart af virksomhed, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. på deres glatte ansigt. En bil taber ulig en bolig værdi hurtigt, og så er der øget risiko for låneudbyderen.

Når du sidder til mødet og får et nej af bankmanden, så må du ikke opfatte afvisningen, hverken personligt eller definitivt. Andre realkreditinstitutters tolkning af kravene kan være noget anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Du kan også spørge ind til, hvordan du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du f.eks. have en større formue, få anden løn eller skifte til en alternativ lånetype?

Efter du har fået bevilget lånet, så skal du blot skrive under på lånet. Men også her skal du være super årvågen. Nærlæs det med småt, for der kan være centrale ting, du bør forhandle. Bliv klogere på internettet, fx eb.dk og pol.dk, og læs indhold om hvilke gebyrer og afgifter du kan presse banken på når du skal forhandle. Banken tager sig nemlig betalt for at lave lånet til dig.

Når dit lån er bevilget, så skal du have dem overført til din Nemkonto. Der går oftest ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en bil, så er det væsentligt, at du ikke bruger lånet på andre ting end det, der står i lånetalen. I tilfælde af, at du vil købe noget andet skal du have et samtykke om dette.