Luksusfælden version 2

Der er mange forskellige udgifter, der eksisterer i vores privat økonomi. I vores driftsbudget er der fx. lommepenge. Og der er en del steder, hvor man kan spare penge. Her er de bedste gode finter, som du kan tilgå kvit og frit.

Den letteste måde for danskerne at blive milliardær på, er via en kapitalpension. Det sagde en lærd vismand nøgternt. For mange er det normalt den mest realistiske metode at blive velhavende på. Så man bør spekulere på, at sætte dig ind i denne opsparingsform, med de rige muligheder, der findes i din alderspension.

Forsikringer er det man får i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du skal nøje overveje dine faktiske behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er højst sandsynligt forsikringsdækninger, du slet ikke behøver eller som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Efter du har udelukket, så handler det om at skralde dine forsikringsdækninger ned til et meget lavt niveau. Skal din ulykkeforsikring kun forsikre fx. 200.000 kr. og kan du nøjes med en selv risiko på 45.000 dkk, hvis lejlighed nedbrænder til aske?

Pengeinstitutter er også et område, hvor der for mange er gode penge at hente. Forskellen mellem de aller dyreste og de mange billige banker er stor. Vi taler om, op til 3.500 kr. pr. måned for en middelset 2 børnsfamilie og real kredit. Lån til køb af rækkehus er det største isolerede køb, som mange har. Forbrugslån er i det hele taget det man bør være fokuseret på, når du vil udvikle din økonomi. En ting er renteudgifterne, men også lånekursen er vigtig. Omlægning af lån er noget, der kan forbedre din privatøkonomi. En anden vigtig parameter er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis man kan undlade for eksempel 13 måneder med at låne og i stedet spare tilsvarende op i tidsrummet, så har du både nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos den rette fagforening, så får du mulighed for at få en smule fordelstilbud. Du kan også spekulere på at melde dig ud. Der er mange at spare på en billigere fagforening. Nogle personer har forceret valg af fagforening gennem deres overenskomst. Men man kan selvfølgelig prioritere kun at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan støtte dig med forsikringer og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er det værd at udmelde dig, hvis du lider af fx kritisk sygdom.

Maden er det område i din private finanser, som repræsenterer den absolut største andel. Visse folk kan overleve for et spartansk budget, hver måned, så er der andre personer, der spenderer meget store beløb på dyr restaurantmad. En ting er hvis du køber din mad ude på enten cafeteria eller Just eat – men den rigtig store synder er den mad du køber og tilbereder i hjemmet. Her er der det klassiske dagligvareindkøb i supermarkeder, som du tager med hjem. Uheldigvis er danskere offer for impulsindkøb, som har den konsekvens at bonen bliver længere. Et råd er, at du indkøber dine dagligvarer online, via det voksende antal webbaserede supermarkeder. Der kan man både indkøbe normale indkøb, men desuden også de dejlige nye udbud af måltider i kasser.

Du skal altså gennemse dine forbrug, så du skærer ned indenfor alle nicher af din økonomi. Derved kan du ende op med at råde over et langt højere pengebeløb til de unødvendige aspekter i tilværelsen. Tak fordi du så med.