Ond lånespiral

Der er utallige forskellige udgifter, som findes i dannernes privat økonomi. I dit budget er der f.eks. varme. Men der er en række poster, hvor du kan spare gode danske kroner. Her er en række gode tips, som du kan få uden beregning.

Den nemmeste måde for danskerne at blive styrtende rig på, er igennem en pensionsordning. Det fremførte en fag person . For alle er det gennemsnitligt den mest realistiske måde at blive velhavende på. Så du bør overveje, at sætte dig mere ind i denne opsparingsform, med de gode muligheder, der ligger i din alderspension.

Forsikringer er det man indkøber i håbet om, aldrig at få brug for forsikringerne. Du skal strikt tænke over dine nødvendige behov og ikke gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du overhovedet ikke behøver og som du godt kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Efter du har udelukket, så drejer det om at barbere dine forsikringer ned til et minimum. Skal din husforsikring kun dække fx 160.000 dkk og kan du nøjes med en selv-risiko på 19.000 kr, hvis din villa nedbrænder til grunden?

Sparekasser er også en udgiftpost, hvor der vil være nemme penge at spare. Uligheden mellem de mest kostbare og de aller billigste banker er stor. Vi hører om, op til 3.300 kr. pr. md. for en middelset kernehusstand plus huslån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største isolerede køb, som man møder. Udlån er det du skal være opmærksom på, hvis du vil fintune din private finanser. En ting er rentersrente, men også kursen er betydelig. Omlægning af lån er det, som kan forskønne din privatøkonomi. En vigtigere størrelse er udskydelse af lån. Lån kan sammenlignes med forskydning af tid. Hvis du kan undlade fx. 15 måneder med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i hele perioden, så har du dels nedbragt din gæld, men også dine renteudgifter.

Er du med hos den rette fagforening, så får du ret til en del fordelstilbud. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er gode at spare på en billigere fagforening. Nogle personer har forceret fagforeningsvalg via fagaftale. Men du kan prioritere blot at nøjes med en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan supportere dig med både forsikringer og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er det klogeste at melde dig ud, hvis du lider af fx kritisk sygdom.

Din mad er det sted i din privatøkonomi, der repræsenterer den klart største andel. Nogle kan overleve for et meget lille beløb, hver md., så er der andrefolk, der forkæler sig med enorme pengebeløb på fx dyr restaurantmad. En ting er når man køber din mad ude i byen på enten spisested eller drive-in – men den rigtig store byrde er den mad du køber og laver i hjemmet. På dette område er der det klassiske køb i supermarkeder, som du slæber hjem. Desværre er danskere underlagt for impulsindkøb, som medfører at bonen vokser. Et trick er, at du køber dine madvarer på nettet, på de anderledes webbaserede supermarkeder. Der kan man indkøbe normale madvarer, men yderligere også de mange innovative udvalg af madkasser.

Du bør altså efterregne dine forbrug, så du drosler ned inden for alle nicher af din økonomi. Derved kan du ende med at besidde et meget sjovere rådighedsbeløb til de lækre dele i tilværelsen. Tusind tak fordi du læste med på bloggen.