Privatøkonomi

Der er en række forskellige udgifter, der er i det danske folks privat økonomi. I vores regnskab er der feks. gaver. Men der er en række områder, hvor du kan spare unødvendige udgifter. Her er nogle gode råd, som du kan tilgå til kroner nul.

Den nemmeste måde for danskerne at blive velhavende på, er gennem en pension. Det postulerede en intelligent person nøgternt. For dig er det nominielt den mest sandsynlige måde at blive rigmand på. Så du bør spekulere på, at sætte dig mere ind i pension, med de værdiskabende alternativer, der ligger i din alderspension.

Forsikringer er det vi erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dækninger. Du bør nøje overveje dine faktiske behov og ikke blindt gøre som alle andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du egentlig ikke har brug for eller som du kan undvære. Det er en reel risiko, du må medtage. Bagefter du har valgt, så handler det om at barbere dine forsikringer ned på et lavt niveau. Skal din indboforsikring udelukkende dække fx. 120.000 dkk eller/og kan du acceptere en selvbetaling på 9.000 kr, hvis lejlighed nedbrænder helt?

Banker er ligeledes en udgiftpost, hvor der tit er store penge at spare. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mange billige banker er utrolig. Vi snakker om, op mod 3.900 kr om måneden for en normaliseret husstand og real kredit. Lån til køb af rækkehus er det største isolerede køb, som man har i sit liv. Store lån er aller højeste grad noget du bør være opmærksom på, når du skal fintune din privatøkonomi. En ting er renteudgifter, men også lånekursen er essentiel. Lånomlægning er det, der kan optimere din privatøkonomi. En anden vigtig parameter er afventning af lån. Lån kan forbindes med med forcering af tid. Hvis man kan undlade feks. 15 mdr. med at låne penge og i stedet for spare ligesvarende op i denne periode, så får du både nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos den rette fagforening, så har du mulighed for en del fordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er mange at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget valg af fagforening gennem deres overenskomst. Men du kan jo altid prioritere kun at have en a-kasse. Fagforeninger kan assistere dig med alm. forsikringer og sundhedsordning – så overvej om det er det rigtige at udmelde dig, hvis du haroplever fx smerter.

Din mad er den post i din privat økonomi, som konstituerer den største andel. Visse folk kan leve for et småt rådighedsbeløb, hver md., så er der andre personer, der forkæler sig med meget store pengebeløb på fx fornem restaurantmad. En ting er hvis man køber mad ude i byen på enten michellin restaurant eller pizzasted – men den virkelig store pengesynd er den mad du køber og opvarmer hjemme. På dette område er der det klassiske madindkøb i supermarkedet, som du tager med hjem. Uheldigvis er danskere skydeskive for impuls indkøb, som resulterer i at indkøbssedlen bliver længere. Et trick er, at du indkøber dine dagligvarer online, via de gode netsupermarkeder. Der kan man både købe de traditionelle dagligvarer, men desuden også de gode innovative sortiment af måltidskasser.

Du skal efterregne dine kontoudtog, så du sparer inden for alle steder af din budget. Derved kan du slutte med at være i besiddelse af et langt større slutbeløb til de unødvendige elementer i tilværelsen. Mange tak fordi du læste med.