Sådan kan du mindske dine udgifter

Der er mange forskellige udgifter, der findes i vores private økonomi. I vores privatbudget er der fx rejser. Og der er en masse poster, hvor vi kan spare nogle skejser. Her er udvalgte gode tips, som du kan bruge til kroner nul.

Den sikreste metode for os til at blive rigmand på, er qua en alderspension. Det postulerede en klog vismand for længe side. For alle er det statistisk den mest sandsynlige måde at blive ved muffen på. Så vi bør tænke over, at sætte sig ind i pensionsopsparing, med de rige muligheder, der er i din private pension.

Forsikringsdækninger er det man indkøber i håbet om, aldrig at få dem brugt. Du bør nøje spekulere på dine kritisk behov og ikke blot gøre som andre. Der er højst sandsynligt forsikringer, du ikke har brug for og som du godt kan undvære. Det er en kalkuleret risiko, du må tage. Når du har fravalgt, så gælder det om at flytte dine forsikringsdækninger ned på et mindste niveau. Skal din indboforsikring kun forsikre f.eks. 95.000 dkk og/eller kan du nøjes med en selvbetaling på 15.000 kr, hvis dit rækkehus nedbrænder til jorden?

Din bank er også en udgiftspost, hvor der er mange penge at bespare. Afvigelsen mellem de dyreste og de aller billigste pengeinstitutter er enorm. Vi hører om, op til 3.700 kroner månedligt for en gennemsnitlig kernehusstand + reallån. Lån til køb af ejerlejlighed er det største enkeltstående køb, som mange møder. Forbrugslån er stor stil noget man bør være opmærksom på, hvis du vil tune din privatøkonomi. En ting er renters rente, men også handlekursen er betydelig. Omlægning af lån er en ting, der kan forbedre din økonomiske formåen. En vigtigere størrelse er forsinkelse af lån. Lån kan paralleliseres med acceleration af tid. Hvis du kan vente f.eks.. 16 måneder med at låne og i stedet spare tilsvarende op i perioden, så har du både nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Er du med hos den rette fagforening, så har du ret til en del fordele. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er for resten gode penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har tvunget valg af fagforening i fagaftale. Men man kan jo altid vælge kun at have en arbejdsløshedskasse. Fagforeninger kan hjælpe dig med både alm. forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er det smarteste at spare de penge, hvis du lider af fx kritisk sygdom.

Maden er den post i din økonomi, der konstituerer den klart største del. Nogle kan overleve for et beskedent budget, hver md., så er der andre, der spenderer gigantiske beløb på fx dyr mad ude i byen. Et er når du køber din mad ude i byen på enten restaurant eller take out – men den rigtig store synder er den mad du køber og tilbereder derhjemme. I dette tilfælde er der det normale madkøb i supermarkedet, som man tager med hjem. Beklageligvis er mange underlagt for spontankøb, der betyder at kvitteringen bliver meget lang. Et råd er, at du køber dine mad på internettet, på de gode webbaserede supermarkeder. Her kan du købe de normale dagligvarer, men samtidig også de spændende nye udvalg af måltidskasser.

Du bør altså udregne dine konti, så du nedskærer indenfor alle dele af din budget. Således kan du slutte med at få et langt sjovere slutbeløb til de forsødende ting af dig hverdag. Tusind tak fordi du læste min blog.