Samle lån

Der er utallige forskellige udgifter, der går igen i ens privat økonomi. I vores driftsbudget er der fx telefoni. Og der er en masse steder, hvor vi kan spare nogle gysser. Her er udvalgte gode tricks, som du kan læse til kroner nul.

Den letteste måde for danskerne at blive styrtende rig på, er kva en pension. Det sagde en vis dame for noget tid siden. For danskere er det statistisk den mest realistiske metode at blive rigmand på. Så vi bør gennemtænke, at sætte sig ind i private pension, med de gode muligheder, der findes i din alderspension.

Forsikringer er det vi køber i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for forsikringerne. Du skal nøje spekulere på dine egentlige behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er nok forsikringsdækninger, du overhovedet ikke har brug for eller som du kan være foruden. Det er en kalkuleret risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så drejer det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et minimalt niveau. Skal din husforsikring udelukkende forsikre fx 50.000 kr. eller kan du acceptere en egenbetaling på 12.000 dkk, hvis din bopæl brænder ned til aske?

Banker er ligeledes et sted, hvor der tit er nemme penge at bespare. Forskellen mellem de dyreste og de billige pengeinstitutter er spektakulær. Vi taler om, op til 2.900 dkk per måned for en gennemsnitlig dansk familie + boliglån. Lån til villa er det største enkeltstående køb, som mange har i hele sit liv. Udlån er aller højeste grad den ting du skal være opmærksom på, når du skal fintune din privatøkonomi. En ting er rentersrente, men også kursen er vigtig. Omlægning af lån er det, som kan forbedre din økonomiske formåen. En anden vigtig faktor er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med fremskydning af tid. Hvis du kan vente for eksempel ét år med at låne penge og i stedet spare op i hele perioden, så har du både nedbragt lånebeløbet, men også udgifterne til renter.

Har du medlemskab hos en fagforening, så får du adgang til en del fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er for resten hurtige penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle lønmodtagere har tvunget fagforeningsvalg via lønaftalen. Men du kan altid vælge kun at have en a-kasse. Fagforbund kan støtte dig med både forsikringer og sundhedsordning – så gennemtænk om det er pengene værd at spare de penge, hvis du oplever symtopmer som for eksempel muskelbesvær.

Din mad er den post i din privatøkonomi, der repræsenterer den største andel. Nogle mennesker kan fungere for et ultra lille budget, hver måned, så er der andre, som bruger store beløb på for eksempel lækker mad. Et er når du køber din mad ude i byen på enten reastauration eller drive-in – men den virkelig store synder er det mad du køber og bager hjemme. På dette område findes der det normale indkøb i supermarkederne, som man tager med hjem. Desværre er man gidsel for uforudsigelige køb, som betyder at kassekvitteringen bliver længere. Et godt råd er, at du indkøber dine dagligvarer på internettet, via de anderledes digitale supermarkeder. Her kan du både indkøbe de normale madindkøb, men også de mange fristende sortiment af måltidskasser.

Du skal altså udregne dine forbrug, så du minimerer inden for alle dele af din husstandsøkonomi. Så kan du slutte med at være i besiddelse af et meget sjovere beløb til de forsødende ting af hverdagen. Tak fordi du læste artiklen.